Applikationsbrodyr

Applikation är ett textilt handarbete (av latinets applicare, ”tillfoga”). Tygbitar sys eller limmas fast på ett underlag i syfte att bli en bild eller ett mönster. Applikationsbroderi är en teknik där man kombinerar applikation med olika typer av broderi.

Applikation i den svenska brodyrindustrin är en teknik som blir vanligare och vanligare. Oftast använder vi den för att skapa effekter och annorlunda uttryck, ibland använder vi också tekniken för att ersätta stora mängder stygn och därigenom göra produktionen snabbare.

Förutom att vi gör applikationsbrodyrer tillhandahåller vi också material och skärning av applikationsmaterial till våra kollegor i branschen.

Ett annat sätt att använda applikationstekniken är att kombinera den med screentryck eller transfertryck. Detta kallas för Mixed Media och ger oss fantastiska möjligheter att åstadkomma kläder som verkligen ”sticker ut”.

Inom modeindustrin är både applikationsbrodyr och Mixed Media vanligt. Vi vill gärna hjälpa till så att den trenden även syns på företagsplagg och arbetskläder.

Applikationer på kläder Applikationsbrodyr

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Mer om kakor.